Chefkok

Jan van Dobben

is vanaf 1 juli 2018 eigenaar van sterrestaurant Amarone in
Rotterdam. De chef was sinds vorig jaar al mede-eigenaar van het restaurant van Gert Blom.
Zijn echtgenote en oenoloog Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier.

Chef Van Dobben: sinds 2012 bij Amarone Rotterdam

Jan van Dobben ziet met de overname een wens in vervulling gaan. ‘Mijn vrouw Yoshiko en ik hadden altijd al de ambitie om een eigen zaak te beginnen en we hadden concrete plannen om naar Japan te gaan. Toch bleek ons hart bij Amarone te liggen. Na 6 jaar bij Amarone, waarvan een jaar gedeeld eigenaarschap, gaan we Amarone nu helemaal samendoen.’‘We hebben een sterk team aan de voorkant metBritta Wattimena en mijn vrouw Yoshiko als gastvrouw-sommelier in de basis. Het keukenteam blijft ongewijzigd met Yuri Wattimena als mijn sous-chef. Afgelopen jaar hebben we het kookniveau een stapje hoger gebracht, zijn er kleine aanpassingen in het interieur gedaan en is de buitenzijde opgeknapt.’

Prijs voor Wijn-Spijs Specialist

Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier en is verantwoordelijk voor de wijnkaart. De Japanse is in haar geboorteland opgeleid als sommelier en studeerde in Frankrijk af als oenoloog. Ze werkte onder meer bij tweesterrenrestaurant & moshik in Amsterdam en negen jaar bij driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas, waar ze onder meer chef de cave was. In 2015 werd ze door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist van het jaar. Het paar leerde elkaar kennen toen ze beiden in L’Arnsbourg werkten.

Wijnen

Menu