Wil jij ook als een Michelin chef-kok thuis aan de slag? Dat kan nu!
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Amarone hebben we een bijzonder jubileummenu samengesteld. Tien gerechten uit tien jaar Amarone, waaronder een aantal echte Amarone-klassiekers. De recepten van deze gerechten zijn opgenomen in het jubileumboek en zijn nu ook te vinden op deze website.

Gin & tonic, savarin van framboos, gin & tonic crushed ice, limoen en een sorbet van perzik. 

Ingrediënten:
VOOR 4 PERSONEN

Perziksorbet
500 gr. water
100 gr. suiker
100 gr. glucose
4 bl. gelatine
500 gr. perzikcoulis
6 gr. Cortina (ijsverbeteraar)
1 sap van citroen
50 gr. boter

Savarin van framboos:
500 gr. frambooscoulis
500 gr. ongezoete slagroom
6 gr. agar
50 gr. water
50 gr. glucose
400 gr. witte chocolade
6 bl. gelatine

Crushed ice van gin & tonic:
500 gr. tonic
75 gr. Gordon’s gin

Limoen-gel:
100 gr. limoensap
100 gr. suikerwater (50 gr. suiker en 50 gr. water)
5 gr. agar

Crumble:
100 gr. bloem
50 gr. suiker
50 gr. boter
1 gr. zout
rasp van 1 citroen

Italiaans schuim:
90 gr. eiwit
40 gr. water
15 gr. glucose
180 gr. suiker
rasp van 2 limoenen

Bereiding perziksorbet:
1. Kook de helft van het water op met de suiker en de glucose.
2. Haal van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe.
3. Meng dit met de rest van het water en voeg hier de Cortina aan toe.
4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door
elkaar met een staafmixer.
5. Draai op in de sorbetmachine.

Bereiding savarin van framboos:
1. Kook de room en de vruchtencoulis op.
2. Kook het water met de glucose en de agar op en laat dit
2 minuten koken.
3. Voeg 1 en 2 bij elkaar en los hier de geweekte gelatine in op.
4. Voeg dit warme mengsel toe aan de chocolade en roer tot de
chocolade is opgelost.
5. Stort in de gewenste vorm en vries aan.
6. Eenmaal bevroren, los de savarin en laat ontdooien in de koelkast.

Bereiding crushed ice van gin & tonic:
1. Meng de gin met de tonic en vries het mengsel in.
2. Haal uit de vriezer en maak er schaafijs van.

Bereiding limoen-gel:
1. Doe alle ingrediënten in een pan en kook gedurende 2 minuten.
2. Stort in een bak en laat afkoelen
3. Draai tot gel in de blender.

Bereiding crumble:
1. Doe suiker, zout, citroensap en bloem in een grote mengbak.
2. Voeg de koude klonten boter toe en meng tot een kruimeldeeg
onstaat.
3. Bak mooi goudbruin op 160 graden voor ongeveer 15-20 minuten.
4. Tussendoor 2x omroeren.

Bereiding Italiaans schuim:
1. Klop de eiwitten luchtig met 25 gr. suiker.
2. Kook het water met de suiker op tot 121 graden.
3. Voeg al kloppend het water toe aan de eiwitten
(zonder op de garde te gieten).
4. Laat dit mengsel koud slaan met de keukenmachine,
dit duurt ongeveer 20 minuten.
5. Voeg limoenrasp toe.
6. Spuit op een bakmatje in de gewenste vorm.
7. Droog gedurende 12-14 uur op 80 graden.