Iedere maand deelt Shannon, onze sommelier, een geweldige wijn-spijs combinatie met u. Deze maand kijken we naar een heerlijke wijn bij Foie Gras.

Foie Gras
De delicatesse Foie Gras is eigenlijk altijd wel te vinden op de kaart bij Restaurant Amarone. Op dit moment serveren wij als voorgerecht bijvoorbeeld een escalope van ganzenlever die sous vide gegaard is. Deze wordt geserveerd met verschillende structuren van rode biet en een schuim van kriekbier. Echt een voorbeeld voor de Franse gastronomie!

Traditioneel worden dit soort gerecht vaak gecombineerd met een veilige keuze: een zoete witte wijn. De smaken van deze twee producten sluiten perfect op elkaar aan. Zelf heb ik ervoor gekozen om een risico te nemen door voor een verrassendere wijn-spijs combinatie te gaan.

Ik heb bij dit gerecht een rosé uitgekozen van Jean-Luc Colombo. Dit is een prachtige assemblage van 40% Syrah, 40% Cinsault en 20% Mourvèdre uit het Noordelijke gedeelte van de Rhônevallei. De hellingen waarop deze druiven groeien zijn gelegen op het zuiden en vormen een natuurlijk amfitheater tegen de koude wind. Dit zorgt ervoor dat de druiven optimaal gerijpt worden.

Deze wijn is echt een rosé met karakter: zeer geurig en erg expressief. Met name de karakteristieke aroma’s van framboos, rozenblad en rode kersen hebben de boventoon. Deze wijn komt spectaculair tot zijn recht naast dit mooie gerecht vanwege de zoete componenten. Deze versterken namelijk de natuurlijke suikers in de wijn. Vanwege de frisse zuren van het Kriekbierschuim is ook de fraîcheur van de rosé cruciaal en brengt tevens verteerbaarheid naar het gerecht.