De komende maanden deelt onze sommelier Shannon de lekkerste wijn-spijs combinaties met u. Deze maand ons signatuurgerecht: de truffelrisotto.

Truffelrisotto

Ons signatuurgerecht, de truffelrisotto, is ondertussen al 11 jaar bij Restaurant Amarone te bestellen. Om het spannend te houden voor mijn gasten wissel ik continue met de wijn. Op het moment serveer ik daar een hele mooie wijn bij van Weingut Bretz van 100% Regent. Dit is een relatief nieuw druivenras ontstaan uit een kruising en afkomstig uit Rheinhessen, Duitsland. Het boeket van deze wijn is erg complex met aroma’s van zwarte kersen, rijpe bramen en mooie gebalanceerde tonen van hout en een hint van vanille. Het smaakpalet van deze wijn is sammig, jammig, rond en rijk met een boerse afdronk. Deze wijn is een uitstekend combinatie met ons signatuurgerecht, omdat het sappige en jammige van deze wijn goed bij de romigheid van de risotto past en de boerse afdronk maakt de truffel de held van het gerecht.